Olejek eteryczny z mirry

Zazwyczaj rozpoczynamy artykuł o olejkach od połączenia naszych czytelników z rośliną, która produkuje olejek eteryczny, o którym mówimy. Ludzie znają już lawendę i bazylię, więc nietrudno sobie wyobrazić zastosowanie tych olejków eterycznych. Jednak mirra jest w pewnym sensie zagadką. Postawimy więc bardziej podstawowe pytanie: czy słyszeli Państwo kiedykolwiek o mirrze?

Jeśli nie, proszę się przygotować na to, że Państwa umysł otworzy się na nowy, wspaniały olejek eteryczny. Myrrh jest żywicą wytwarzaną przez małe, cierniste drzewo, które występuje na Bliskim Wschodzie i w części Afryki. Od tysiącleci używana jest jako kadzidło i perfumy; w Biblii została nawet podarowana Dzieciątku Jezus. Pomijając wierzenia duchowe, wierzymy, że każdy może skorzystać z aromatu i właściwości olejku eterycznego z mirry.

Zastosowanie olejku eterycznego z mirry

  • Olejek eteryczny z mirry jest stosowany w aromaterapii. Olejek ten pomaga oczyścić Państwa umysł i pogłębić praktykę medytacyjną. Jeśli chodzi o konkretne korzyści zdrowotne, mirra może zmniejszyć napięcie i stres w organizmie, a przy wdychaniu może poprawić oddychanie i krążenie. Proszę stosować ten olejek w Państwa ulubionym dyfuzorze olejków.
  • Ten olejek tworzy pyszne, naturalne perfumy. Ma on piżmowe i korzenne nuty. Mogą go Państwo nosić samego z olejkiem nośnym lub zmieszanego z innym olejkiem eterycznym. Olejek eteryczny mirry szczególnie dobrze łączy się z kadzidłem, a te dwa olejki są wysoko cenione w niektórych kulturach. Dobrze łączy się również z aromatami słodkimi i drzewnymi, jak wanilia, cynamon, drzewo sandałowe, cedr, sosna i olejek eteryczny z róży.
  • Myrrh ma właściwości antyseptyczne. Może być stosowana do ochrony uszkodzonej skóry i oczyszczania jej z bakterii. Olejek eteryczny z mirry powinien być rozcieńczony z olejem nośnikowym przed zastosowaniem go miejscowo.
  • Ten olejek jest wspaniały dla Państwa cery. Olejek eteryczny z mirry utrzymuje skórę w młodym i zdrowym wyglądzie. Proszę poszukać produktów kosmetycznych, które zawierają olejek z mirry lub spróbować zrobić własne zabiegi na twarz z kilkoma kroplami olejku eterycznego z mirry. Przed zastosowaniem olejku mirrowego w walce z konkretnymi schorzeniami skóry, takimi jak trądzik, zapalenie skóry lub zmarszczki, należy skonsultować się z dermatologiem. Może on doradzić Państwu najbezpieczniejszy i najbardziej skuteczny sposób stosowania olejków eterycznych na skórę, dlatego zalecamy konsultację z nim.
  • Jak już wspomnieliśmy, olejek eteryczny z mirry jest często związany z różnymi zwyczajami religijnymi. Uważa się, że ten olejek ma właściwości duchowe. Jest posypywany podczas ceremonii i palony podczas specjalnych wydarzeń. Jest on również wymieniany w różnych tekstach religijnych. W związku z tym jesteśmy przekonani, że każdy może korzystać z tego olejku, niezależnie od przekonań religijnych i duchowych.

Gdzie kupić olejek eteryczny mirry

Czysty olejek eteryczny z mirry jest bardzo przystępny cenowo i łatwy do znalezienia. Produkowany jest głównie w Afryce Wschodniej, czasami w procesie ekologicznym, ale nie zawsze. Young Living, Doterra i Now essential oils to trzy firmy, które produkują olejek eteryczny z mirry, jak również mieszanki mirry. Ich produkty można znaleźć w Internecie lub za pośrednictwem przedstawicieli firmy. Mogą Państwo również znaleźć ten olejek w sklepach ze zdrową żywnością lub online przez Amazon. Być może zechce Pan również zamówić olejki towarzyszące, jak kadzidło lub drzewo sandałowe, aby stworzyć wspaniałą świętą mieszankę. Proszę wypróbować olejek eteryczny z mirry i już dziś zacząć cieszyć się korzyściami zdrowotnymi!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *