Etherische olie van kaneelschors

Kaneel is een van de populairste wintergeuren. Het wordt geassocieerd met warmte en troost, en daarom is het een cruciaal ingrediënt in veel herfstige desserts en drankjes. U hebt het waarschijnlijk wel eens in stok- of poedervorm gezien. Maar waar komen kaneel en kaneel etherische olie vandaan?

De kaneelboom

Kaneel wordt geproduceerd door een familie van planten, die vooral in Zuidoost-Azië groeien. Ze groeien uit tot bomen en dan wordt de binnenbast verwijderd, gedroogd, en gebruikt om onder andere etherische oliën te produceren. Sommige mensen gebruiken kaneelbladeren ook om etherische olie te maken. Die is ook nuttig, maar iets krachtiger. In het belang van dit artikel zullen we ons vooral concentreren op de etherische olie van kaneelschors.

Zoals gezegd, is de bast afkomstig van de kaneelboom. Maar welke kaneelboom? De “echte” soort kaneel is de Cinnamomum verum plant uit Sri Lanka. Hij wordt ook wel Ceylon kaneel genoemd. Hij wordt zeer gewaardeerd en heeft een licht, zoet aroma. De meeste in de handel geteelde kaneel komt echter van een of meer andere planten, zoals de kassieboom of de Chinese kaneelboom. Dat is goedkoper te produceren en het heeft een pittiger, prikkelender aroma. Let zeker op deze etiketten wanneer u essentiële kaneelolie koopt. Ceylon etherische olie is niet per se beter dan cassia kaneel etherische olie, maar deze oliën hebben wel iets andere eigenschappen. Wij zullen het hieronder hebben over de algemene eigenschappen en voordelen van kaneel etherische olie.

Gebruik van kaneel etherische olie

  • Deze olie heeft veel voordelen voor uw geestelijke en lichamelijke gezondheid. De essentiële olie van kaneel is een nogal opvallende geur wanneer ze in de aromatherapie gebruikt wordt. Het zoete en kruidige aroma kan uw humeur en energieniveau helpen opkrikken. Neem een paar inhalaties van de etherische olie en merk hoe u zich alerter of positiever voelt.
  • Probeer kaneel etherische olie te gebruiken in een diffuser of kaars om een warme, gezellige omgeving in uw huis te creëren. Er zijn veel verschillende recepten met etherische olie die uw kamer zullen laten ruiken naar een versgebakken vakantiekoekje – zonder de calorieën!
  • Kaneel etherische olie kan gemengd worden met een draagolie om een fantastische verwarmende massageolie te maken. Breng het aan op uw pijnlijke spieren en gewrichten om ze een verwarmend comfort te geven, vooral in de wintermaanden. Ze stimuleert de bloedsomloop en ontspanning in het hele lichaam.
  • De essentiële olie van kaneel bevordert ook de circulatie in de lippen. Het geeft uw lippen een tijdelijk mollig en sappig uiterlijk. U kunt een of twee druppels van de etherische olie mengen met een draagolie of lipgloss om uw eigen volle lippen te krijgen. Wees voorzichtig dat u niet overdrijft; kaneelolie is sterk en kan uw huid irriteren.
  • Als u de gezondheid van uw haar wilt verbeteren, kan kaneel misschien helpen. Kaneelolie bevordert de doorbloeding van de hoofdhuid. Een betere doorbloeding betekent gezonder, sterker haar dat beter bestand is tegen uitvallen of breken. Zoek naar kaneeloliecapsules of -shampoos en ervaar het zelf.
  • Kaneel heeft antimicrobiële en antibiotische eigenschappen. U kunt deze kracht benutten in een zelfgemaakte oppervlaktereiniger. De olie helpt ontsmetten en het ruikt nog lekker ook!
  • Men denkt dat de natuurlijke bestanddelen in kaneel helpen bij het reguleren van de stofwisseling en mogelijk bij sommige gezondheidsaandoeningen zoals diabetes. Het onderzoek is nog aan de gang, dus praat met uw arts voordat u kaneelolie inwendig inneemt.

Waar koopt u essentiële kaneelolie?

Kaneel etherische olie kunt u kopen bij uw plaatselijke kruidenwinkel, natuurvoedingswinkel, of zelfs bij Walmart. Als u een sterke voorkeur hebt voor de soort kaneelolie, let dan op garanties als 100% zuivere Ceylon kaneel etherische olie op de verpakking. Soms is het ook biologisch, maar dan moet u de productinformatie controleren. Als u deze olie online wilt kopen, zoek dan naar Young Living of Doterra kaneelschors etherische olie. U kunt er ook voor kiezen om kaneel etherische olie in bulk te kopen. Neem contact op met uw favoriete leverancier van essentiële olie om te informeren naar hoeveelheden en prijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.